UITLEG LOGO

De naam ‘De Coulissen’ is niet zomaar gekozen. De praktijk is namelijk gelegen in een coulissenlandschap. Dat is een halfopen landschap dat door de beplanting en bebouwing het karakter van een toneel met coulissen heeft. De beplanting bestaat vooral uit houtwallen en hagen. Coulissen kom je tegen op het toneel. Vaak zijn er gordijnen of wanden waarachter toneelspelers zich schuil kunnen houden tot het moment dat ze op moeten komen. Vanuit het publiek gezien, zijn er dus meerdere ‘lagen’. Er is soms veel meer aanwezig dan je in eerste instantie ziet. Dat geldt ook voor het logo, daarin zit ook allerlei informatie verborgen.

Allereerst zie je dat het woord ‘Coulissen’ niet helemaal op één lijn staat. Zo kan het ook in de levens van cliënten zijn, zij kunnen zich op een heel ander level bevinden, waardoor ze geen aansluiting vinden met ‘de rest’. Maar ook zie je hierin de coulissen, de verschillende ‘lagen’. Een deel van het woord verspringt, zoals de houtwallen en hagen in het landschap ook kunnen verspringen. In het midden zie je een groene ‘haag’, de ‘l’. Deze groene haag kan er ook voor zorgen dat het zicht belemmerd wordt en niet alles in het leven vlekkeloos verloopt. De ‘l’ is gespiegeld, de schreef wijst hierdoor naar de ster. In het logo van De Coulissen staan de sterren achter elkaar, ook hier zijn weer lagen te zien. Het zijn verschillende kleuren in verschillende standen, zoals ook elke jongere anders is en een andere achtergrond heeft. Maar de toekomst staat open, vandaar dat de voorste ster wit is. Die wordt straks samen met De Coulissen ingekleurd. Want stralen zullen ze, die jongeren!

De ‘i’ in het logo is extra bold en geel. Je kunt in deze letter een persoon zien. Deze persoon heeft een stralende kleur en trekt samen met de sterren de aandacht. De cliënten staan altijd in de spotlights bij De Coulissen. De vulling van de ‘C’ bestaat uit verschillende kleuren. Het is als het ware een collage, gemaakt uit verschillende sterren (sterk vergroot). De inhoud (kennis en ervaring) van De Coulissen zie je terug in de ster, bij de jongeren als zij stralend hun leven weer op kunnen pakken. De vormen en de kleuren in de ‘C’ kunnen wel als druk en onrustig ervaren worden. Maar de buitenkant is strak. De Coulissen weet namelijk als geen ander hoe met deze onrust om te gaan, deze te reguleren en rustig voort te gaan.

Coulissenlogo__slogan_PMS.png